Wie zijn wij ...

We hopen door deze website online te plaatsen, meer bekendheid te geven aan deze tak van rc-modelbouw.

Ronny De MeyerRonny

Sinds november 2003 ben ik lid van Pegasus RC Vliegclub VZW.
Mijn eerst modelvliegtuig was er één van ‘Laser Models’, den ‘Ibis’. Deze heeft heel mijn stageperiode meegemaakt tot het solobrevet.
In al die jaren van lidmaatschap hebben we op verschillende terreinen gevlogen. Blijkbaar niet simpel om in deze tak van rc-modelbouw een vaste stek te verkrijgen.
Sinds maart 2019 ben ik mij gaan verdiepen in het rc-parachutespringen. Mijn allereerste wedstrijd heb ik gesprongen op 15/06/2019 bij de Modelvliegtuigsport Vereniging te Almere (NL).
De microbe om te springen heb ik te pakken! Bij de dokter langs geweest … maar tegen deze microbe zijn geen medicijnen te verkrijgen … geeft niet hoor … 😉

 

 

Timmy GeertsTimmy

In mijn tienerjaren nog niet zo veel eeuwen geleden trouwens, had ik als fervent mountainbiker een mooie route die ik bijna elke week wel enkele malen onveilig gemaakt heb. Rustig fietsend door de opgespoten bedrijfsterreinen in het Waasland, schrok ik me plots te pletter. Wanneer er uit het niets vanachter mij een vliegtuig over me heen scheerde. Het geluid dat dit ding produceerde was zo mooi dat ik me bijna in één of andere film waande. Toen ik mijn weg vervolgde zag ik achter een zandhoop een houten hut staan. Hier kwamen deze vliegende dingen dus vandaan. En het waren nog niet zo'n kleine van op een afstand gezien. Genoten heb ik toen, van dit schouwspel. Ik durfde nooit dichter te komen omdat ik meestal van kop tot teen eruit zag als een varken dat in de modder gerold had. De tijd verstreek en de tienerjaren werden korter. Op een gegeven moment verschoot ik bij het zien van de hut, er was enkel nog maar een uitgebrande hut te zien. Later werd dit gebied dan ook ingenomen door loslopend wild en plantensoorten. En plots tijdens alweer een fietstocht kwam ik in de polders van Verrebroek weer een club tegen. Bleek dat het dezelfde club was als toen. Namelijk ‘Pegasus RC Vliegclub VZW’. Met de kinderjaren achter de rug was het tijd om dit serieus aan te pakken. Stoppen dus, en kennis maken. Na enige info direct een lidmaatschap aangevraagd en een heel leuke maar spannende opleiding tegemoet gegaan. De jaren verstreken en het bouwen, lijmen en vliegen virus heb ik ook te pakken gekregen ...