RC-Para's te Kieldrecht ...

Vandaag afgesproken met Timmy om wat te gaan springen op onze thuisbasis Pegasus RC Vliegclub VZW te Kieldrecht.
Vanaf 13:00u tot 17:00u konden we alleen beschikken over het terrein omdat er geen andere clubleden kwamen opdagen.
De klok luidde “vouwen springen … vouwen springen … enz. heel de middag lang. Ons kleurrijk kniekussentje van 30 cm op 30 cm diende als doel om op te landen.
Vele sprongen gemaakt in de nabijheid van het doelmatje maar geen enkel op het matje zelf. Ronny zijn parachute is tot 2 maal toe in een tol geraakt en zodus zonder schade kunnen landen. Bij Timmy ging het er iets anders aan toe. Zijn pop genaamd” Emila”, had bij haar laatste sprong van de dag, besloten om een duikvlucht te nemen zonder de parachute te openen. Zij was sneller beneden dan mijn sleeper den “Big Lift” … dan maar op zoek naar de pop.
De GPS tracker in de pop liet het afweten zodat de coördinaten niet af te lezen waren op de smartphone. Gelukkig was er ook nog een lost-plane pieper aanwezig in de pop die ons naar het slachtoffer kon leiden. Zonder deze pieper zouden we de pop niet terug gevonden hebben. Wij gingen er vanuit dat zij in de boomgaard was beland maar zij was tussen de gewassen op de aanpalende akker terecht gekomen. Niet te spotten met het blote oog. Buiten de vele modder die aan de pop kleefde na de aanhoudende regendagen viel de schade nogal mee. Enkel de GPS tracker had een flinke slag gehad.
Allé … we hebben toch wat doellandingen kunnen oefenen voor het volgende seizoen “Nederlandse Kampioenschappen” die jaarlijks plaats vinden bij onze noorderburen.

rc parachutespringer rc fallschirmspringen