Deelname online wedstrijd

Vandaag (za 11/12/2021) heb ik (Ronny) de wedstrijdsprongen voor de internationale online competitie 2021 kunnen springen.
De weersomstandigheden, de laatste 2 weken, lieten het niet toe om een mooie dag uit te kiezen om goede resultaten te kunnen behalen. Regen en wind in overvloed. Van deze iets drogere dag zouden we profiteren om te droppen, betere weersvoorspellingen waren niet in zicht.

RC Parachutespringen is en blijft een teamsport en zo kon ik rekenen op Timmy met zijn Joker XL om mijn rc para de hoogte in te brengen.

Zoals gewoonlijk, tijdens een competitie, zijn we begonnen met een proefdrop om de wind wat in te schatten. Deze drop ging al niet goed, de connectie tussen zender en ontvanger lieten het tijdens de sprong afweten zodat de para met reeds geopende chute … oef … met de wind meeging en zo de doelcirkel in de hoogte passeerde en wat verder de perenboomgaard inging.
Djeu … een foutje van mijnentwege. Zender ingeschakeld, para ingeschakeld en zag dat het juiste model niet geselecteerd was. Had zender gewijzigd naar het juiste model maar para niet meer in en uitgeschakeld. Dat resulteerde in een slechte verbinding tussen zender en ontvanger. Had ik trouwens nog al eens ondervonden.
Hier een LINK naar een YouTube filmpje i.v.m. dit probleem.

Allé, klaar voor de eerste wedstrijdsprong. De Joker XL de lucht in met onderaan onze RC Mathilde. “Ja … LOS” Deze ging goed, rekening houdend met de wind mocht de para zeker niet te ver voorbij de doelcirkel afdraaien. Nummer één was ne goeie … 86 cm.

Intussen was er aan de grond iets meer wind komen opzetten zodat de tweede sprong een joker werd.
Dus de tweede sprong was een herkansing maar geraakte niet binnen de 500 cm. De derde idem dito.

Bij de vierde sprong iets meer geconcentreerd en haalde ik een resultaat van 236cm.

Dus kort samen gevat:

  • 86 punten
  • 700 punten
  • 700 punten
  • 236 punten

Een totaal van 1722 punten.

Deze gegevens werden inmiddels doorgegeven aan DMFV en nu een definitieve stand van zaken afwachten.