Djenco en zijn Bobby

RC Para BobbyRC Skydiver BobbyVandaag was het een super leuke dag op het veld. Na lang zoeken is het me eindelijk gelukt om een 2de hands rc parachutespringer te kunnen bemachtigen … toevallig … via een man op facebook. Dat was natuurlijk top!!!

Zo gezegd zo gedaan nam ik de rc para mee naar de club. Als je hier nog geen ervaring mee hebt kan je natuurlijk wel een deskundige uitleg gebruiken van iemand met ervaring.

In onze “Pegasus RC Vliegclub VZW” is deze sport gelukkig niet onbekend. Iemand bij ons in de club heeft al wat ervaring in deze tak van rc modelbouw. Ronny D. M. staat ermee op en gaat ermee slapen dus m.a.w., ik was op mijn gemak. Ronny kon me bevestigen dat het een prima koop was omdat de para en chute nog werden vervaardigd door een ervaren springer, Theo Vaesen.

Na de uitleg over hoe de parachute te vouwen en wat tips en tricks was het dan eindelijk zover ... de eerste sprong van den “Bobby” (naam van de para) werd onder het wel bekende toestel van Ronny, den “Big Lift” bevestigd!

Mooi opgestegen en weg waren we, ik met trillende benen en klamme handen en toen was de moment aangebroken. Op de gewenste drophoogte zei de piloot van de Big Lift tegen mij “motor af en los”! Dat was het dan en den Bobby kwam in vrije val terecht … na 3 tellen opende de chute en daar was het dan ... het magische gevoel! Hij voldeed aan mijn verwachtingen. Dus was ik heel blij. Ik hoop op nog zoveel mooie dagen met den Bobby … na een 4-tal sprongen kon deze dag al niet meer stuk!!

Met de groetjes aan Ronny en den Big Lift voor de bewezen diensten!

Djenco.