Blogger

Wedstrijden geannuleerd

De eertse 3 wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap 2020 werden reeds geannuleerd wegens de strengere maatregelen tegen het coronavirus!!!

Deze maatregelen gelden in Nederland tot ten minste 1 juni 2020.

Coronavirus - COVID-19

coronavirus

Het coronavirus COVID-19 heeft zich verspreid in verschillende Europese landen. Ook in Vlaanderen is het virus opgedoken.

De gemeentelijke sportdienst heeft, in navolging van de federale regering, de maatregelen voor de beteugeling en verspreiding van het Corona virus bijgesteld.
Dit houdt in dat, met ONMIDDELIJKE ingang, ons terrein en ons clubhuis te Beveren (Kieldrecht) gesloten zijn en dit tot 3 april.

Algemene adviezen om besmetting te voorkomen

  • Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep. Hoe je best je handen wast, zie ie je in deze afbeelding.
  • Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
  • Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar het werk!
  • Vermijd zelf nauw contact met zieke personen.
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Geen twist vandaag

Vandaag samen met Timmy nog enkele sprongen kunnen maken. Allé … het openen van de chute ging vlotjes vandaag, geen enkele twist gehad. We hanteren beiden een andere vouwtechniek dan in onze beginperiode. De voor-rem werd ook telkens gebruikt … waarschijnlijk heeft dit er mede voor gezorgd dat de parachutes zich mooi lieten ontvouwen.
Bij onze laatste sprong begon er toch een stevig windje op te zetten. Bij extra wind hebben we het nog wat lastig om hier tegen in te dalen. Hier moeten we eens bekijken hoe we dit het best aanpakken.

rc parachute timmy klein rc parachute ronny klein

 

Mini Zalando

Ons Mathilde heeft online bij Mini Zalando een winkelkarretje gevuld. Vandaag geleverd door Bpost ...

Mini Zalando

Skydiver Bruno versie 4.1

Modellfallschirmspringer BrunoDe  ontwerper van Bruno "Uwe Türk" heeft de pop een serieuze upgrade gegeven. Op zijn website kun je het ontwerp ervan bekijken en de werktekeningen (DXF's) downloaden.
Klik HIER om de webstite van Bruno v4.1 te bekijken ...

 

Bye, bye 2019 …

Vandaag onze laatste sprongen van het jaar 2019 kunnen maken. Een mooie afsluiter om het jaar te beëindigen.
De “Pichler Joker XL 2” van Timmy was ons werkpaard van dienst, bestuurd door onze collega Guy Suykens die met veel voldoening onze poppen steeds weer de hoogte in bracht.
Timmy en ik hebben elk een 8-tal keer kunnen springen en de spot, ons intussen bekend kniematje, werd toch redelijk dicht benaderd bij de landingen, maar nog geen sprong op het matje zelf kunnen maken.

Met de wedstrijden van 2020 in het vooruitzicht is de zin om veel te oefenen stevig aanwezig.
Er werd een compilatie gemaakt van de verscheidene sprongen ...

 

De luchtballon

Mathilde zou vandaag de hoogte kiezen om vanuit een luchtballon een sprong te wagen 😀. Dit kon niet doorgaan, haar vergunning was niet in orde. Wordt vervold ...

RC Skydiving from hot-air balloon

Ophanging van parachute

Tijdens een kleine controle van ons Mathilde, kon ik merken dat de sleutelringen die gebruikt werden voor de ophanging van de parachute reeds wat uitgerokken waren. Deze werden vervangen door platte sleutelringen die toch meer stevigheid bieden. Waarschijnlijk werd hierdoor de pop van een crash vrijwaart ...

Ophanging RC Parachute

Mathilde @ Pegasus.

Vandaag met Timmy afgesproken om nog wat sprongen te maken met onze para's.
Ons Mathilde heeft haar best gedaan met 4 mooi afgewerkte sprongen. Sinds ik een andere vouwtechniek hanteer heeft de chute zich steeds mooi laten ontvouwen ... met andere woorden ... geen twistende chutes meer gehad. Dus ... zal deze vouwtechniek voorlopig behouden blijven. Deze techniek heb ik nog kunnen aanleren door een tip van Gerrie Hilverda (lid van rc-parachute.nl), dank hiervoor.

Al bij al, steeds in de buurt van de spot kunnen landen. Komt nog goed ... blijven oefenen zou ik zeggen.

Er is een filmje op YouTube gepost van een drop van vandaag.

 

Maagdensprong

Vandaag ging ons Mathilde zich wagen aan haar maagdensprong. Deze was goed verlopen. Daarna heeft ze nog 3 sprongen gemaakt. ‘k Ben blij met deze pop. Een vrouw die eens reageert zoals ik wil … zeldzaam dezer tijden 😉.
Timmy zijn Pichler XL had de eer om onze queen naar boven te brengen.
Bij de derde sprong wilde ze gaan paaldansen en hing ze te bengelen aan de mast van onze windzak.
Allé … zij zal het volgend seizoen ingezet worden op de komende wedstrijden met hopelijk een zeer goed resultaat en tussendoor misschien een bekertje mee naar huis brengen.

Van de derde spong werd een filmpje op YouTube geplaatst.

RC Parachutist MathildeRC Parachutist MathildeRC Parachutist Mathilde

 

Bruno de lucht in

Vandaag stond de Big Lift klaar om Paul zijn Bruno omhoog te hijsen.
Bij de 3de drop hing Bruno te bengelen met de safety-lijn aan mijn vliegtuig, deze para wilde niet lossen.
Oei … dat wordt een landing met Bruno al zwiebelend onder het vliegtuig. Uiteindelijk kunnen landen door het vliegtuig uit te melken om zo traag mogelijk binnen te komen.
Oef … geen schade aan den Big Lift en enkel een kwiklink los van Bruno zijn arm vermoed ik. Deze moet nog worden nagekeken.
Blijkbaar was tijdens de voorbereiding het oogje van het pinnetje mee door het lusje gegaan. Zo kon Bruno niet los komen.
Allé … dat hebben we dan ook weeral meegemaakt. check

Bruno

Zonnig dropdagje

Ronny en Timmy op appèl om wat dropjes te doen vandaag. Een heerlijk weertje, frisjes maar geen wind en veel zon.

De eerste para, Seppe, ging onder het toestel tijdens het nodige getetter om wat bij te praten en dan de lucht in om de para te droppen. "Ja Timmy, los maar" ... oei de chute gaat niet open ... "Houston we have a problem!". Allé, de pop werd door het biepertje vlot gevonden met het safety-lijntje nog aan de rugzak ... djeu ... een beginnersfoutje zou ik zeggen, maar door de vele droppings zouden we dit toch niet meer mogen meemaken. Tetteren in combinatie met concentratie was er niet bij vandaag. Met als gevolg een onthoofding en een gebroken heup.

We hebben het niet aan ons hart laten komen, het been werd gespalkt en het hoofd werd achterwege gelaten. Zo hebben we deze namiddag toch 12 droppings kunnen doen, elk 6 sprongen en ons flink geamuseerd. Den Big Lift en de Pichler Joker XL hebben hun best gedaan om de popen naar boven te brengen.

Seppe

Na de onthoofding van onze Pierre werd de pop voorzien van een nieuw hoofd.
In de plaatselijke kringloopwinkel had ik al eens een popje meegebracht omdat het een leuk smoeltje had. Nu was het moment gekomen om er gebruik van te maken. De pop heeft meteen een nieuwe naam ... Seppe ...

radio bestuurde pop

Zondag mooi weer ...

Iedereen keek vanaf vrijdag al uit naar zondag, het ging volgens de weersvoorspellingen een heel mooie dag worden om te vliegeren en natuurlijk om onze parachutisten een mooie trainingsdag te bezorgen. De zondag werd dan ook door iedereen vastgelegd.

Maar ik had één probleem. Mijn beide springers lagen nog in het ziekenhuis. Emily haar beide armen waren losgerukt van haar lijf toen ze vorige week een val maakte om nog ongekende redenen. En ons Emila was er met haar hoofd letterlijk en figuurlijk de voorbije sprongen er niet meer bij.
Dit is eigenlijk al sinds ze terug is van haar wedstrijd in Zwitserland. Ik heb haar alles gegeven wat ze nodig had ... een 150 gram liposuctie aan haar bovenlichaam, servo met de winch uit haar maag gehaald, en haar armen uitgefreesd met veel liefde.

Emila en EmilyDus zonder dat beide vrouwen het wisten had ik dan maar een nieuwe springer tot leven geroepen. Met de benen van Emila, de techniek van Emily, een nieuwe test romp en een test hoofd dat luistert naar de naam "Triestig". Het voordeel van zijn hoofd is dat het volledig geprint is in 3D en voorzien is van een verende opstelling (beter voor de hersenen). En hij heeft nog een extra 140 decibel alarmsysteem zodat hij nog makkelijker te vinden is, als hij zoals zijn zussen ergens wil landen op een volgroeide akker. Zaterdag werd dan ook een race tegen de klok om hem op tijd af te krijgen voor zondag.

Zondagmorgen nog vlug zijn gezicht geverfd en hop naar het plein. Onderweg een bericht van een clublid "héél véél mist". Ai, even wachten dus. Na een paar uurtjes wachten was de mist nog dichter geworden. Dan maar met zijn allen het clubhuis in.

Maandag ochtend ... wat een mooie dag. Zou het vandaag lukken om te springen? Ja hoor, Ronny kon ook. Wat een mooie middag hadden onze springers. Triestig heeft het voortreffelijk gedaan. Enkel zijn hoofd lag plots op de grond. En de Pierre had ook een ongelukkige landing gemaakt met wat hoofdpijn tot gevolg. Vlug nog een groepsfoto na een geslaagde middag en op naar de volgende trainingsdag ...

Pierre en Triestig

Nieuwe parachute voor Bazi

Mijn nieuwe parachute is in bestelling gegaan bij Christine Schuler.
De kleuren zijn assorti gekozen met het pakje van mijn pop ... Mathilde.

3-color parachute

Leuk mailtje ...

Naar aanleiding van onze droppings op 10/11/2019 hebben we dit berichtje in de mailbox mogen ontvangen.
Waarschijnlijk hebben ze de para-microbe ook te pakken.

Goedemorgen Ronny,

Eerst en vooral bedankt voor de fijne demonstratie en de vriendelijke ontvangst op jullie plein van Pegasus.
Het was heel knap om te zien hoe jullie overweg kunnen met de valschermen.
Ook de uitleg hoe het werkt waar je kan bestellen en ook hoelang je soms moet zoeken naar een verloren gegane paraspringer.
Het was een zeer leerrijke namiddag.
Ronny nogmaals dank om de site door te sturen voor de Para pop Bazi.
We hopen in de toekomst wat meer naar het plein te komen en hopelijk ook met Bazi.
Ik wens u nog een mooie dag verder.

Groeten

Rudy & Çois