Blogger

Wedstrijdplanning 2022

Er werd een update voor de wedstrijden die in 2022 zullen plaatsvinden.

Zie voorlopige planning ...

agenda

4 Wedstrijd deelnemers

Uiteindelijk zijn er toch nog resultaten binnengekomen bij de beheerder van de internationale online competitie 2021.

De hoop op een paar mooie decemberdagen waarop de wedstrijd op het programma stond, is helaas niet uitgekomen. Het slechte weer met veel regen en sneeuw en corona-gerelateerde pleinsluitingen hebben het aantal deelnemers aan de online competitie zeer beperkt. In totaal namen slechts vier springers deel aan de online competitie. Eén deelnemer kwam uit België, twee uit Zuid-Afrika en één uit de VS.

Pieter Mulder uit Zuid-Afrika won de online competitie met 810 punten. Gary Van Fossen uit de VS behaalde de 2e plaats met 1097 punten, voor Ronny De Meyer uit België op de 3e plaats met 1.722 punten en Jan Van Soest uit Zuid-Afrika op de 4e plaats met 2.800 punten.

De uitvoering van de volgende online wedstrijd gecombineerd met de hoop op betere concurrentievoorwaarden staat momenteel gepland voor april 2022.

 

Online competitie 2021

 

Tussenresultaat online wedstrijd

Een tussenstand mogen ontvangen i.v.m. de internationale online competitie 2021 van DMFV afdeling RC Fallschirmzielspringen.

Goedemorgen,

Het tussenresultaat van de online wedstrijd:

Aan de leiding momenteel Ronny de Meyer uit België (= tot nu toe de enige deelnemer). Het resultaat werd gisteren ontvangen.

De online competitie in december was een poging, maar helaas beperkte het weer (regen en sneeuw) en corona-gerelateerde terreinsluitingen de competitie ernstig. Daarnaast is het voor iemand uit het Rijn-Maingebied moeilijk te onthouden dat er ook sneeuw ligt, sorry.

Een fijne 3e advent gewenst.

Vriendelijke groeten

Norbertus

Deelname online wedstrijd

Vandaag (za 11/12/2021) heb ik (Ronny) de wedstrijdsprongen voor de internationale online competitie 2021 kunnen springen.
De weersomstandigheden, de laatste 2 weken, lieten het niet toe om een mooie dag uit te kiezen om goede resultaten te kunnen behalen. Regen en wind in overvloed. Van deze iets drogere dag zouden we profiteren om te droppen, betere weersvoorspellingen waren niet in zicht.

RC Parachutespringen is en blijft een teamsport en zo kon ik rekenen op Timmy met zijn Joker XL om mijn rc para de hoogte in te brengen.

Zoals gewoonlijk, tijdens een competitie, zijn we begonnen met een proefdrop om de wind wat in te schatten. Deze drop ging al niet goed, de connectie tussen zender en ontvanger lieten het tijdens de sprong afweten zodat de para met reeds geopende chute … oef … met de wind meeging en zo de doelcirkel in de hoogte passeerde en wat verder de perenboomgaard inging.
Djeu … een foutje van mijnentwege. Zender ingeschakeld, para ingeschakeld en zag dat het juiste model niet geselecteerd was. Had zender gewijzigd naar het juiste model maar para niet meer in en uitgeschakeld. Dat resulteerde in een slechte verbinding tussen zender en ontvanger. Had ik trouwens nog al eens ondervonden.
Hier een LINK naar een YouTube filmpje i.v.m. dit probleem.

Allé, klaar voor de eerste wedstrijdsprong. De Joker XL de lucht in met onderaan onze RC Mathilde. “Ja … LOS” Deze ging goed, rekening houdend met de wind mocht de para zeker niet te ver voorbij de doelcirkel afdraaien. Nummer één was ne goeie … 86 cm.

Intussen was er aan de grond iets meer wind komen opzetten zodat de tweede sprong een joker werd.
Dus de tweede sprong was een herkansing maar geraakte niet binnen de 500 cm. De derde idem dito.

Bij de vierde sprong iets meer geconcentreerd en haalde ik een resultaat van 236cm.

Dus kort samen gevat:

  • 86 punten
  • 700 punten
  • 700 punten
  • 236 punten

Een totaal van 1722 punten.

Deze gegevens werden inmiddels doorgegeven aan DMFV en nu een definitieve stand van zaken afwachten.

 

Online competitie van 2 december tot 12 december 2021

freifaller 003Het duurt nog even voor de start van het competitieseizoen in 2022. Deze tijd willen we vanuit de afdeling parachutespringen in de DMFV (DE) overbruggen met een internationale online competitie in parachutespringen. Iedereen die geïnteresseerd is in parachutespringen wordt uitgenodigd om deel te nemen, ongeacht of ze al aan een wedstrijd hebben deelgenomen of niet. Er zijn natuurlijk geen regionale beperkingen zoals bij een internationale competitie. De focus ligt op rc parachutespringen onder gelijkgestemde mensen.

De wedstrijd vindt plaats van 2 december tot 12 december 2021. De dag van de wedstrijd kan in deze periode vrij worden gekozen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan deze online wedstrijd.

Kinderen, jongeren en volwassenen starten allemaal in dezelfde klasse volgens uniforme regels en een gezamenlijke eindbeoordeling van alle deelnemers. De wedstrijdsprongen kunnen op elk modelvliegveld worden uitgevoerd. Bij het uitvoeren van de wedstrijdsprongen dienen uiteraard de lokaal voorgeschreven hygiëne- en gedragsregels (coronavirus) in acht te worden genomen.

Het wedstrijdreglement is te vinden via onderstaande linken:

 

Wedstrijdregels 2021
Wettbewerbsregeln 2021
Competition rules 2021

De resultaten van de sprongen kan tevens je hier ingeven

Wedstrijdplanning 2022

Er werd al een voorlopige planning opgemaakt voor de wedstrijden die in 2022 zouden plaatsvinden.

Zie voorlopige planning ...

agenda

Einduitslag 3° NK Wedstrijd

Vandaag de 3de en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen.

In de meeste gevallen is er toch wel wat wind aanwezig hier in Emmeloord  … maar vandaag viel het best mee. Zo werd de doelcirkel regelmatig voorzien van een neerdalende modelvalschermspringer.
Met zijn 19 deelnemers en aanzienlijk wat kijklustigen en passanten, die ook bleven hangen om de wedstrijd gade te slaan, werd het weer een gezellige drukte.
Bart, Gerard en Raymond waren de slepers van dienst.
Tijdens de middagpauze konden we onze magen vullen met heerlijke kibbeling, sliptong of een toastie om nadien de wedstrijd verder te zetten.
Na de wedstrijd was er nog een massasprong voorzien … nou ja massa … 6 rc para’s konden samen de lucht in om tegelijkertijd neer te dalen. Ook eens leuk om te zien. Enkele knuffels van de jongsten onder ons konden zich nadien nog aan een duosprong wagen.
Als afsluiter konden we ook nog aanschuiven voor een heerlijke BBQ.

Dank aan heel de organisatie … een geslaagd evenement.

De deelnemers hebben genoten van deze laatste wedstrijd en kijken uit naar een volgend corona-vrij seizoen 2022 …

Podium Para 2021 07 10.jpg

Einduitslag 2e NK Wedstrijd 2021 Aalburg

 

 

Einduitslag 2° NK Wedstrijd

Vandaag ging de 2de wedstrijd van start voor het Nederlands Kampioenschap 2021.

Alles werd netjes in gereedheid gebracht om dan te beginnen met een briefing door Pieter.

De weergoden waren ons gunstig gestemd … lekker temperatuurtje en de wind was zo goed als niet aanwezig met het zonnetje op de achtergrond. Het beloofde een topdag te worden voor de deelnemers en kijklustigen.

De catering was weer ferm in orde met als Francis aan de toog (tafel) en haar frituurpannen in aanslag om ons in de loop van de dag te voorzien van een broodje hamburger of een broodje kroket en de nodige drankjes om alles door te spoelen. Toppie dame.

Pieter en Bart waren vandaag de slepers van dienst, om de rc para’s veilig de hoogte in te sleuren en te droppen. Iedere deelnemer kon al zijn 4 sprongen maken en indien nodig gebruik maken van een joker om een minder geslaagde sprong te hervatten. Een tweetal para’s waren terecht gekomen op een aanpalend weiland. Geen probleem, ware het niet dat een gracht een eenvoudige toegang naar het aanpalend weiland belemmerde. De club had er reeds een bootje liggen om de overkant te kunnen bereiken … ervaring waarschijnlijk.

Na de sprongen van de deelnemers was het de beurt aan de jongste aanwezigen die hun knuffel hadden meegebracht om een duosprong te wagen. Allen kwamen heelhuids beneden en de fierheid dat hun knuffel ook een sprong had gemaakt kon men aflezen van hun gezicht.

Dank aan heel de organisatie om dit event op poten te zetten.

Weer een topdag gehad met een wedstrijd op 25 september 2021 te Emmeloord in het vooruitzicht … tot dan …

Podium Para 2021 07 10.jpg

Einduitslag 2e NK Wedstrijd 2021 Aalburg

Duosprong met knuffel

2 NK Aalburg 10 07 2021 60

Einduitslag 1° NK Wedstrijd

Inmiddels is de 1ste wedstijd voor het Nederlands kampioenschap achter de rug. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig maar toch hebben we van een lekker weertje kunnen genieten.

Na lange tijd konden we onze collega’s rc valschermspringers terug ontmoeten. Ja die Corona toestanden hebben ons ook parten gespeeld om een wedstrijdje te kunnen meepikken. Het werd een blij weerzien en kennis kunnen maken met nieuwe deelnemers. Iedereen gelukkig om terug een sprongetje te kunnen maken.

Normaliter worden er 4 rondes gesprongen m.a.w. iedere deelnemer maakt 4 sprongen. Tijdens het verloop van de 4de ronde gingen de hemelsluizen open en zo werden enkel de eerste 3 sprongen in rekening gebracht voor het eindresultaat.

We hebben ons ferm geamuseerd en voldaan terug naar huis om de rc para wat beter fijn te tunen. Volgende week staat de 2de wedstrijd reeds gepland.

 

Podium 1ste NK wedstrijd

Einduitslag 1e NK Wedstrijd 2021 Tilburg

DMFV - RC Para workshop

Logo DMFVOp 1 juli werd door DMFV (Deutsche Modellflieger Verband) een online seminar gegeven met als titel "De fascinatie van modelparachutespringen".

In dit seminar brachten Udo Straub en Norbert Heinz je dichter bij de fascinatie van modelparachutespringen. Technische basis voor rc para's en dropvliegtuigen staan ​​op de agenda evenals de presentatie van evenementen en wedstrijden.

 

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Basis
  • De rc para
  • De parachute
  • De technologie
  • Wedstrijden

De uitgezonden workshop is te herbekijken op YouTube:

DMFV seminar

Droppen en slepen

Vandaag was er menig volk te bespeuren op het vliegterrein van Pegasus RC Vliegvlub te Kieldrecht.

Wij maken in de club gebruik van iAgenda. Een online agenda waar we onze aanwezigheden kunnen melden.
Zo konden we merken dat Guy met zijn werkpaard, de Maule, aanwezig ging zijn. Deze trekker en dropper had vandaag zijn diensten weer bewezen. Zwevers de lucht in sleuren en para’s droppen.
De para’s waren talrijk aanwezig om beurtelings een sprongetje te wagen … aanschuiven geblazen.
We hebben weer een fijne dag mogen beleven. Al de para’s hebben hun chute mooi kunnen openen en zijn heelhuids gebleven.
Nogmaals dank aan Guy om ons de hoogte in te slepen …

paras

Guy met zijn Maule
Guy met zijn Maule