Blogger

Droppen @ Vliegclub Pegasus …

Vandaag was het best een zonnige dag met een matig windje. Ideaal om onze para’s “Mathilde” en “Filip” uit de box te halen en deze de hoogte in te sturen.

Vele drops kunnen doen met Timmy aan de knuppels van de Joker XL.

Ons “Mathilde” liet het even afweten door een gebroken servo-arm. Ter plaatsen kunnen herstellen door deze te vervangen met een aluminium servo-arm. Deze servo-armen had ik gisteren nog mogen ontvangen met de post (een 10-tal besteld bij onze vriend AliE in CH om te testen). Gedaan met die pvc of nylon servo-armen waarmee ik in het verleden ook al breuk mee had.

Ronny heeft enkele leden kunnen pushen om ook eens een sprong te wagen … den Djenco, Guy, Tony en Daniël hebben zo ook allen nog eens kunnen proeven van het springen … allen hebben ze het terrein kunnen bereiken met een mooie zachte landing. Proficiat jongens … mooi afgewerkte sprongen …

Allé … weer een mooie dag gehad en voldaan terug huiswaarts.

Mathilde en Filip

Mathilde en Filip

Koningin Mathilde en Koning Filip Van België

Koningin Mathilde en Koning Filip Van België

VML Tijdingen september 2020

Vorig jaar hadden we een artikel naar VML gezonden i.v.m. rc-parachutespringen.

Vandaag het tijdschrift "Tijdingen" uit mijn brievenbus gehaald. Altijd leuk om wat nieuwe lectuur te lezen over onze hobby.
Het was even verschieten toen ik het artikel over onze hobby rc parachutespringen zag verschijnen. Altijd leuk om een eigen ingezonden artikel te zien verschijnen in het tijdschrift.

Intussen zijn er al positieve reactie binnen gekomen in verband het artikel. Hopelijk kunnen we via deze weg enkele mensen warm maken voor deze zijtak van onze hoofdzakelijke hobby “rc modelvliegtuigen”.

Dank aan de redacteur van "Tijdingen" om dit artikel te laten verschijnen ... merci.

VML Tijdingen Sept 2020 kl

Trainingsdag te Emmeloord (NL)

Op zaterdag 12 september 2020 waren Timmy en Ronny afgereisd naar de Model Luchtvaartclub te Emmeloord. De club kon toch met een maximum van 30 aanwezigen een trainingsdag voor modelvalschermspringers organiseren met het respecteren van al de corona-regels. Die werden strikt opgevolgd!
Het was inmiddels al een jaartje geleden dat we onze Nederlandse collega’s terug konden ontmoeten.
Het werd een gezellige, wel winderige dag met vele sprongen, zowel op het matje, naast het matje en op de omliggende velden.
Na een voldane dropdag konden we nog aanschuiven voor een lekkere BBQ om de dag af te sluiten.
Wij willen de leden van de plaatselijke club en rc-parachute.nl bedanken voor de goede ontvangst en het gezellig samen zijn. We hebben er flink van genoten. Bedankt voor alles …

timmy ronny klein

para ronny klein bbq klein

ZDF Uitzending RC Falschirmspringen gemist?

ZDF-Fernsehgarten 12/07/2020

DMFV Sportreferentie: Udo Straub
Piloot: Roland Schuler - Europees Kampioen RC Valschermsprigen 2019
Vluchtleider: Thomas Boxdörfer
Jury:
- Türk Uwe
- Timo Eißmann
- Michelle Fritsch

Valschermspringers:
- Alfred Rachner
- Dominik Winter
- Timo Katemann
- Laura Klaile

Bekijk hem nu ...

 

 

ZDF-Fernsehgarten

zdfNu zondag te zien op ZDF in het programma "Fernsehgarten".
Een onderdeel van dit programma handelt over RC paraspringen. 2 Slots van telkens 9 minuten.
Hier wordt ook die elektronische meting gedemonstreerd die Alfred Rachner ontwikkeld heeft.

Datum: Zo 12 juli 2020
Tijd: 11:50 tot 14:10
Aflevering 546

Schlager im 4/4-Takt sind im Discofox-"Fernsehgarten" angesagt. Weitere Highlights: Artistik, Service, eine Modellflugaktion und die Amigos, die ihr 50-jähriges Jubiläum bei Kiwi feiern. Gäste: Lili Paul-Roncalli und Massimo Sinató, Amigos, G.G. Anderson, Norman Langen, Laura Wilde, Bernhard Brink & Sonia Liebing, Simone & Charly Brunner, Mitch Keller, Daniela Alfinito, Anita & Alexandra Hofmann, Tanja Lasch und Jörg Bausch.

Wedstrijden NL afgelast ... seizoen 2020 ten einde.

rc parachute.nlNa lang wikken en wegen heeft rc-parachute.nl besloten de laatste 2 wedstrijden van 2020 ook te annuleren. Zij zullen voor 2021 de clubs opnieuw benaderen om wedstrijden te organiseren.

Meer info op https://www.rc-parachute.nl ...

Mooie luchtbeelden van een rc parachutewedstrijd

logo luchtvaartclub emmeloordDit filmpje heb ik onlangs gespot op het net en wou deze beelden toch eens meegeven. Zuivere opnamen vanaf een quadrocopter ...
De beelden dateren van 05/07/2015 en zijn opgenomen bij modelvliegclub LVC-Emmeloord.

 

Corona en wedstrijden in Nederland

rc parachute.nlcorona mascot

Beste paraspringers en slepers ….

Nu er op vele fronten een versoepeling is van de Corona maatregelen komt natuurlijk ook de vraag of de resterende wedstrijden in september nog kunnen doorgaan ...

Meer info op de blogpagina van rc-parachute.nl

VAR voor wedstrijden

Momenteel wordt er aan een softwarematig meetsysteem gesleuteld door Alfred Rachner.
Dit moet het mogelijk maken om een juiste meeting te hebben. Op kampioenschappen wordt er namelijk gemeten tot op de centimeter. Met deze software kan men meningsverschillen uitsluiten die wel eens kunnen plaatsvinden op dergelijke wedstrijden. Dit onderwerp werd al eens aangehaald tijdens onze deelname te Langenthal in Zwitserland. Een soort VAR maar dan voor rc parachutespringers.

 

Maidenflight droptoestel

De weergoden waren ons vandaag goedgezind ... met andere woorden ... Timmy kon zijn nieuw modelvliegtuig invliegen.
Toch altijd spannend om een nieuw toestel voor de eerste maal het luchtruim in te sturen. Alles nog eens nachecken en dan ready voor take off. Power genoeg zodat deze mooi van de grond ging en vlotjes te vliegen viel. Na een paar rondjes en wat bijtrimmen in de lucht, de aanvliegroute een paar keer overgevlogen om daarna de landing in te zetten. Daar er vandaag over de fruitbomen moest aangevlogen worden door een oostenwind, om nadien te kunnen landen, is er op het eind een korte duikvlucht nodig. Bij de tweede poging om te landen stond het modelvliegtuig mooi aan de grond.
Applaus van de toeschouwers ... proficiat aan Timmy voor zijn geslaagde eerste vlucht.

Eens de dropboxen onder de vleugels geplaatst zijn, kunnen er twee rc para's mee de lucht in.

 

Project Melanie

In onze modelvliegclub is de interesse voor het modelvalschermspringen duidelijk zichtbaar aan het worden.
Intussen is clublid Marc Pauwels aan een projectje begonnen ... "Project Melanie". Een volledig zelf ontworpen model, geen matras maar een bolleke als parachute. Nostalgie!
Vandaag een eerste drop kunnen maken vanuit de Joker van Timmy. De besturing in de pop is nog niet aanwezig, het was louter een drop om te zien of de parachute zich liet ontvouwen ... met succes!

 

Een nieuw droptoestel

Deze avond heeft Timmy met zijn nieuw droptoestel ons terrein even bezocht om wat toertjes te taxiën.
Naar onze mening is er meer dan genoeg power aan boord om 2 rc para's mee de hoogte in te nemen. Dat is toch de bedoeling. Alles lijkt technisch in orde te zijn.
Bij het volgend bezoek met de stick van "PAF-Flugmodelle" zal er een maidenflight plaats vinden.

Nog twee dropboxen voorzien en zo is er weeral een nieuwe dropper aanwezig op het terrein.

Zonder slepers kan er niet gesprongen worden ... het is TEAMWORK! 

timmy met stick kl

timmy met stick2 kl

Onze doelcirkel

doelcirkel 01 klGeert en Marc Pauwels hadden een oud zeil van hun zeilboot klaar liggen voor het containerpark. Toevallig lag deze nog in hun auto tijdens een bezoekje aan ons vliegterrein.
"Als we daar nu eens een doelcirkel van kunnen maken" ... Marc zag dit wel zitten om het zeil te bewerken en samen met Geert zijn de gebroeders i.p.v. langs het containerpark te passeren er terug mee naar huis gereden.
Vandaag konden ze hun gedane werk presenteren ... een mooi rood bullseye in het center met daar rond enkele cirkels op telkens een halve meter van elkaar afgetekend en een totale diameter van 4 meter.
Zo zijn we weer allen blij met deze grotere doelmat en ons kleurrijk kniematje kan de kast in.

Dank aan Marc en Geert om deze doelcirkel te fabriceren en hopelijk kunnen de para's er regelmatig hun voetafdruk op plaatsen.

 

Vouwen en springen

Een heerlijk weertje met een matig briesje, ideaal om met ons poppen het terrein in te palmen.
Onze sleeppiloot was bijna niet bij te houden ... "hoe zit het jongens, waar blijven jullie" ... "bijna klaar hoor, koppel uw batterij maar al aan". Weeral vele sprongen kunnen maken.

Een mooi dagje droppen

Het zou vandaag een zeer warme dag worden met weinig wind en zo hadden we besloten om ’s morgens te gaan droppen.
Guy was weeral van de partij om met Timmy zijn Joker de poppen de hoogte in te sleuren, dank hiervoor.
Zo konden Ronny en Timmy zich bezig houden met het vouwen van hun chutes. We hadden elk 2 poppen bij. Deze hebben elk meerdere keren het luchtruim kunnen verkennen … ja vele sprongen kunnen maken … yes, zo hebben we het graag. Het mag gezegd worden dat we toch al heel wat vorderingen gemaakt hebben in het vouwen van de chutes (voorlopig steeds een goede opening van de parachutes) en het besturen van de poppen naar de stip toe lukt ook al aardig.
Allé … met een goed gevoel en voldaan terug huiswaarts.

filip en mathide

Filip de lucht in

Vandaag ging Filip voor zijn maagdensprong.
Het was aan de Pichler Joker met aan het roer Guy om hem de hoogte in te hijsen. Ja … drop maar … daar gaat ie … schakelaartje bedienen en de parachute liet zich mooi ontvouwen, goed stuurbaar kon hij begeleid worden tot in de nabijheid van onze stip. Een geslaagde eerste sprong. Met opgeheven hoofd kon hij het terrein verlaten.

Ons Mathilde was ook van de partij, maar na een paar goede sprongen een groot beginnersfoutje … djeu toch … uitleggen en springen gaat vandaag blijkbaar niet samen. De safety lijn vergeten aan het dropbakje vast te klikken!!! Dom, dom!!! Geland op een omgeploegde akker, pal op haar buik. De schade viel gelukkig enorm mee. Enkel een kwiklink uit zijn positie gesprongen, een alarmpiepertje waarvan een draadje uit het soldeersel was getrokken en het maatpakje kon de was in ... oef. Deze was vlug hersteld en ligt klaar voor een volgende uitdaging …

mathilde 01 kl maatpak drogen kl