Blogger

Europameister 2022 Fallschirmzielspringen

Konighofen

Einduitslag 1° NK Tilburg 2022

Vandaag ging de 1ste wedstrijd van start voor het Nederlands Kampioenschap 2022.
Dit gebeuren vond plaats op het terrein van de Brabantse Luchtvaart Club. Dank aan deze club om hun terrein beschikbaar te stellen.

Alles werd netjes in gereedheid gebracht om dan te beginnen met een briefing door Bart Faber en Nelly Mutsaarts. De "Pointer Sisters" Dini en Mieke werden aan de PC neergezet om alle opgemeten afstanden en jokersprongen netjes in te geven.

Bart, Gerard en Raymon waren vandaag de slepers van dienst, om de rc para’s veilig de hoogte in te sleuren en te droppen.

Er was tevens een stevig windje aanwezig die al eens kon wijzigen van richting zodat het telkens uitkijken was waar de windzak heen ging … dit is toch een belangrijk gegeven om de doelcirkel te kunnen bereiken. De windsterkte werd bij de eerste en tweede ronde blijkbaar toch iets onderschat.

Tijdens de middagpauze konden we genieten van een hapje en een drankje.

Na schaftijd werden de derde en de vierde ronde ingezet met toch iets betere dropresultaten dan voordien.
Iedere deelnemer kon al zijn 4 sprongen maken en indien nodig gebruik maken van een joker om een minder geslaagde sprong te hervatten.

Alle deelnemers en sleeppiloten hebben genoten van deze wedstrijd en het gezellig samenzijn.
Dank aan heel de organisatie (rc-parachute.nl) om dit event op poten te zetten.

Einduitslag:

2022 1NK Heren 2022 1NK Dames

1e NK 2022 Tilburg

2022 1NK Groep

 

Einduitslag online competitie april 2022

Deze online competitie was toegankelijk voor alle landen in de wereld.
We konden rekenen op 30 deelnemers uit 3 verschillende continenten.

Zuid-Afrika = 13 deelnemes
Duitsland = 8 deelnemers
USA = 7 deelnemers
België = 1 deelnemer
Nederland = 1 deelnemer

 

Einduitslag online wedstrijd april 2022

Inschrijven NK 2022 geopend

Inschrijvingen voor de wedstrijden Nederlands Kampioenschap 2022 zijn geopend.

Meer info op: https://www.rc-parachute.nl

rc parachute be 49

 

Online competitie van 1 april tot 30 april 2022

DMVF FallschirmzielspringenIedereen die geïnteresseerd is in parachutespringen wordt uitgenodigd om deel te nemen, ongeacht of ze al aan een wedstrijd hebben deelgenomen of niet. Er zijn natuurlijk geen regionale beperkingen zoals bij een internationale competitie. De focus ligt op rc parachutespringen onder gelijkgestemde mensen.

De wedstrijd vindt plaats van 1 april tot 30 april 2022. De dag van de wedstrijd kan in deze periode vrij worden gekozen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan deze online wedstrijd.

Kinderen, jongeren en volwassenen starten allemaal in dezelfde klasse volgens uniforme regels en een gezamenlijke eindbeoordeling van alle deelnemers. De wedstrijdsprongen kunnen op elk modelvliegveld worden uitgevoerd. Bij het uitvoeren van de wedstrijdsprongen dienen uiteraard de lokaal voorgeschreven hygiëne- en gedragsregels (coronavirus) in acht te worden genomen.

Meer info: https://www.dmfv.aero

Wedstrijdplanning 2022

Er werd al een voorlopige planning (update) opgemaakt voor de wedstrijden die in 2022 zouden plaatsvinden.

Zie voorlopige planning ...

agenda

4 Wedstrijd deelnemers

Uiteindelijk zijn er toch nog resultaten binnengekomen bij de beheerder van de internationale online competitie 2021.

De hoop op een paar mooie decemberdagen waarop de wedstrijd op het programma stond, is helaas niet uitgekomen. Het slechte weer met veel regen en sneeuw en corona-gerelateerde pleinsluitingen hebben het aantal deelnemers aan de online competitie zeer beperkt. In totaal namen slechts vier springers deel aan de online competitie. Eén deelnemer kwam uit België, twee uit Zuid-Afrika en één uit de VS.

Pieter Mulder uit Zuid-Afrika won de online competitie met 810 punten. Gary Van Fossen uit de VS behaalde de 2e plaats met 1097 punten, voor Ronny De Meyer uit België op de 3e plaats met 1.722 punten en Jan Van Soest uit Zuid-Afrika op de 4e plaats met 2.800 punten.

De uitvoering van de volgende online wedstrijd gecombineerd met de hoop op betere concurrentievoorwaarden staat momenteel gepland voor april 2022.

 

Online competitie 2021

 

Tussenresultaat online wedstrijd

Een tussenstand mogen ontvangen i.v.m. de internationale online competitie 2021 van DMFV afdeling RC Fallschirmzielspringen.

Goedemorgen,

Het tussenresultaat van de online wedstrijd:

Aan de leiding momenteel Ronny de Meyer uit België (= tot nu toe de enige deelnemer). Het resultaat werd gisteren ontvangen.

De online competitie in december was een poging, maar helaas beperkte het weer (regen en sneeuw) en corona-gerelateerde terreinsluitingen de competitie ernstig. Daarnaast is het voor iemand uit het Rijn-Maingebied moeilijk te onthouden dat er ook sneeuw ligt, sorry.

Een fijne 3e advent gewenst.

Vriendelijke groeten

Norbertus

Deelname online wedstrijd

Vandaag (za 11/12/2021) heb ik (Ronny) de wedstrijdsprongen voor de internationale online competitie 2021 kunnen springen.
De weersomstandigheden, de laatste 2 weken, lieten het niet toe om een mooie dag uit te kiezen om goede resultaten te kunnen behalen. Regen en wind in overvloed. Van deze iets drogere dag zouden we profiteren om te droppen, betere weersvoorspellingen waren niet in zicht.

RC Parachutespringen is en blijft een teamsport en zo kon ik rekenen op Timmy met zijn Joker XL om mijn rc para de hoogte in te brengen.

Zoals gewoonlijk, tijdens een competitie, zijn we begonnen met een proefdrop om de wind wat in te schatten. Deze drop ging al niet goed, de connectie tussen zender en ontvanger lieten het tijdens de sprong afweten zodat de para met reeds geopende chute … oef … met de wind meeging en zo de doelcirkel in de hoogte passeerde en wat verder de perenboomgaard inging.
Djeu … een foutje van mijnentwege. Zender ingeschakeld, para ingeschakeld en zag dat het juiste model niet geselecteerd was. Had zender gewijzigd naar het juiste model maar para niet meer in en uitgeschakeld. Dat resulteerde in een slechte verbinding tussen zender en ontvanger. Had ik trouwens nog al eens ondervonden.
Hier een LINK naar een YouTube filmpje i.v.m. dit probleem.

Allé, klaar voor de eerste wedstrijdsprong. De Joker XL de lucht in met onderaan onze RC Mathilde. “Ja … LOS” Deze ging goed, rekening houdend met de wind mocht de para zeker niet te ver voorbij de doelcirkel afdraaien. Nummer één was ne goeie … 86 cm.

Intussen was er aan de grond iets meer wind komen opzetten zodat de tweede sprong een joker werd.
Dus de tweede sprong was een herkansing maar geraakte niet binnen de 500 cm. De derde idem dito.

Bij de vierde sprong iets meer geconcentreerd en haalde ik een resultaat van 236cm.

Dus kort samen gevat:

  • 86 punten
  • 700 punten
  • 700 punten
  • 236 punten

Een totaal van 1722 punten.

Deze gegevens werden inmiddels doorgegeven aan DMFV en nu een definitieve stand van zaken afwachten.

 

Online competitie van 2 december tot 12 december 2021

freifaller 003Het duurt nog even voor de start van het competitieseizoen in 2022. Deze tijd willen we vanuit de afdeling parachutespringen in de DMFV (DE) overbruggen met een internationale online competitie in parachutespringen. Iedereen die geïnteresseerd is in parachutespringen wordt uitgenodigd om deel te nemen, ongeacht of ze al aan een wedstrijd hebben deelgenomen of niet. Er zijn natuurlijk geen regionale beperkingen zoals bij een internationale competitie. De focus ligt op rc parachutespringen onder gelijkgestemde mensen.

De wedstrijd vindt plaats van 2 december tot 12 december 2021. De dag van de wedstrijd kan in deze periode vrij worden gekozen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan deze online wedstrijd.

Kinderen, jongeren en volwassenen starten allemaal in dezelfde klasse volgens uniforme regels en een gezamenlijke eindbeoordeling van alle deelnemers. De wedstrijdsprongen kunnen op elk modelvliegveld worden uitgevoerd. Bij het uitvoeren van de wedstrijdsprongen dienen uiteraard de lokaal voorgeschreven hygiëne- en gedragsregels (coronavirus) in acht te worden genomen.

Het wedstrijdreglement is te vinden via onderstaande linken:

 

Wedstrijdregels 2021
Wettbewerbsregeln 2021
Competition rules 2021

De resultaten van de sprongen kan tevens je hier ingeven

Wedstrijdplanning 2022

Er werd al een voorlopige planning opgemaakt voor de wedstrijden die in 2022 zouden plaatsvinden.

Zie voorlopige planning ...

agenda