Blogger

Een mooi dagje droppen

Het zou vandaag een zeer warme dag worden met weinig wind en zo hadden we besloten om ’s morgens te gaan droppen.
Guy was weeral van de partij om met Timmy zijn Joker de poppen de hoogte in te sleuren, dank hiervoor.
Zo konden Ronny en Timmy zich bezig houden met het vouwen van hun chutes. We hadden elk 2 poppen bij. Deze hebben elk meerdere keren het luchtruim kunnen verkennen … ja vele sprongen kunnen maken … yes, zo hebben we het graag. Het mag gezegd worden dat we toch al heel wat vorderingen gemaakt hebben in het vouwen van de chutes (voorlopig steeds een goede opening van de parachutes) en het besturen van de poppen naar de stip toe lukt ook al aardig.
Allé … met een goed gevoel en voldaan terug huiswaarts.

filip en mathide

Filip de lucht in

Vandaag ging Filip voor zijn maagdensprong.
Het was aan de Pichler Joker met aan het roer Guy om hem de hoogte in te hijsen. Ja … drop maar … daar gaat ie … schakelaartje bedienen en de parachute liet zich mooi ontvouwen, goed stuurbaar kon hij begeleid worden tot in de nabijheid van onze stip. Een geslaagde eerste sprong. Met opgeheven hoofd kon hij het terrein verlaten.

Ons Mathilde was ook van de partij, maar na een paar goede sprongen een groot beginnersfoutje … djeu toch … uitleggen en springen gaat vandaag blijkbaar niet samen. De safety lijn vergeten aan het dropbakje vast te klikken!!! Dom, dom!!! Geland op een omgeploegde akker, pal op haar buik. De schade viel gelukkig enorm mee. Enkel een kwiklink uit zijn positie gesprongen, een alarmpiepertje waarvan een draadje uit het soldeersel was getrokken en het maatpakje kon de was in ... oef. Deze was vlug hersteld en ligt klaar voor een volgende uitdaging …

mathilde 01 kl maatpak drogen kl

Filip is ready to drop

filip kl2ronny klEen kleine maand geleden werd er een bouwpakket aan de deur geleverd, den Bazi met maatpakje en rugzakje.
Tijdens m'n vrije uurtjes werd deze beetje bij beetje in elkaar geknutseld en voorzien van de nodige ingewanden.
Op tijd klaar na een versoepeling van de huidige lockdown omwille van de corona-crisis.
Deze week toelating gekregen van hogerhand om met een beperkt aantal leden aanwezig te mogen zijn op ons modelvliegterrein.
Allé … eens zich de mogelijk voordoet om te kunnen springen gaat "Filip" (zijn nickname) de lucht in voor zijn eerste jump ... met parachute uiteraard.

Wordt vervolgt …

Terug de lucht in ...

We hebben het goede nieuws via VML mogen ontvangen dat er eindelijk toestemming werd gegeven door het kabinet van minister Bellot om opnieuw de activiteiten te kunnen starten vanaf 11 mei.
Daar de corona-crisis nog steeds gaande is, dient ieder lid dat wenst te vliegen, zich STRIKT te houden aan de geldende maatregelen.

Wedstrijd Weert (NL) geannuleerd

Door de voortdurende Corona maatregelen wordt de wedstrijd die zou doorgaan op 13/06/2020 te Weert (NL) helaas ook geannuleerd!!!

Bazi out the box

Vandaag een nieuwe pakketje mogen ontvangen van Christine Schuler.
Daar er toch een zekere tevredenheid heerst over mijn vorige bestelling werd er besloten om een reserve pop aan te schaffen. Op de wedstrijden die we reeds achter de rug hebben konden we merken dat er wel al eens iets mis kan gaan, bijvoorbeeld technisch of een val zonder het open van de parachute. Als je dit overkomt bij je eerste sprong dan kan je het schudden en is de deelname aan de wedstrijd over.
Een parachute heb ik nog liggen van mijn eerste tweedehands pop, die zijn sprongen en accidentjes heeft gehad en waar het beste vanaf is. Aan Christine had ik gevraagd om een overalletje te maken dat passend kleuren heeft zodat deze mooi bij mijn huidige parachute past. Blauw met een geel streepje in. Geslaagd zou ik zeggen.
De andere overalletjes zijn voor Timmy … flashy maar heel opvallend in de bomen …

Fallschirmspringerbausatz Bazi Fallschirmspringer Bazi Bausatz + Packsack und Anzüge

Fallschirmspringer Bazi, Packsack und Anzüge Fallschirmspringer Bazi, Anzüge

Valschermspringer RC Bazi, maatpak en rugzak Valschermspringer RC Bazi, bouwpakket

RC skydiver Bazi, kit RC skydiver Bazi, manual

 

 

Wedstrijden geannuleerd

De eertse 3 wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap 2020 werden reeds geannuleerd wegens de strengere maatregelen tegen het coronavirus!!!

Deze maatregelen gelden in Nederland tot ten minste 1 juni 2020.

Coronavirus - COVID-19

Coronavirus COVID-19

Het coronavirus COVID-19 heeft zich verspreid in verschillende Europese landen. Ook in Vlaanderen is het virus opgedoken.

De gemeentelijke sportdienst heeft, in navolging van de federale regering, de maatregelen voor de beteugeling en verspreiding van het Corona virus bijgesteld.
Dit houdt in dat, met ONMIDDELIJKE ingang, ons terrein en ons clubhuis te Beveren (Kieldrecht) gesloten zijn en dit tot 3 april.

Algemene adviezen om besmetting te voorkomen

  • Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep. Hoe je best je handen wast ...
  • Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
  • Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar het werk!
  • Vermijd zelf nauw contact met zieke personen.
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Geen twist vandaag

Vandaag samen met Timmy nog enkele sprongen kunnen maken. Allé … het openen van de chute ging vlotjes vandaag, geen enkele twist gehad. We hanteren beiden een andere vouwtechniek dan in onze beginperiode. De voor-rem werd ook telkens gebruikt … waarschijnlijk heeft dit er mede voor gezorgd dat de parachutes zich mooi lieten ontvouwen.
Bij onze laatste sprong begon er toch een stevig windje op te zetten. Bij extra wind hebben we het nog wat lastig om hier tegen in te dalen. Hier moeten we eens bekijken hoe we dit het best aanpakken.

rc parachute timmy klein rc parachute ronny klein

 

Mini Zalando

Ons Mathilde heeft online bij Mini Zalando een winkelkarretje gevuld. Vandaag geleverd door Bpost ...

RC Fallschirmspringer Bazi

Skydiver Bruno versie 4.1

Modellfallschirmspringer BrunoDe  ontwerper van Bruno "Uwe Türk" heeft de pop een serieuze upgrade gegeven. Op zijn website kun je het ontwerp ervan bekijken en de werktekeningen (DXF's) downloaden.
De webstite van Bruno v4.1 te bekijken ...

 

Bye, bye 2019 …

Vandaag onze laatste sprongen van het jaar 2019 kunnen maken. Een mooie afsluiter om het jaar te beëindigen.
De “Pichler Joker XL 2” van Timmy was ons werkpaard van dienst, bestuurd door onze collega Guy Suykens die met veel voldoening onze poppen steeds weer de hoogte in bracht.
Timmy en ik hebben elk een 8-tal keer kunnen springen en de spot, ons intussen bekend kniematje, werd toch redelijk dicht benaderd bij de landingen, maar nog geen sprong op het matje zelf kunnen maken.

Met de wedstrijden van 2020 in het vooruitzicht is de zin om veel te oefenen stevig aanwezig.
Er werd een compilatie gemaakt van de verscheidene sprongen ...

 

De luchtballon

Mathilde zou vandaag de hoogte kiezen om vanuit een luchtballon een sprong te wagen. Dit kon niet doorgaan, haar vergunning was niet in orde. Wordt vervold ...

RC Skydiving from hot-air balloon

Ophanging van parachute

Tijdens een kleine controle van ons Mathilde, kon ik merken dat de sleutelringen die gebruikt werden voor de ophanging van de parachute reeds wat uitgerokken waren. Deze werden vervangen door platte sleutelringen die toch meer stevigheid bieden. Waarschijnlijk werd hierdoor de pop van een crash vrijwaart ...

Ophanging RC Parachute

Mathilde @ Pegasus.

Vandaag met Timmy afgesproken om nog wat sprongen te maken met onze para's.
Ons Mathilde heeft haar best gedaan met 4 mooi afgewerkte sprongen. Sinds ik een andere vouwtechniek hanteer heeft de chute zich steeds mooi laten ontvouwen ... met andere woorden ... geen twistende chutes meer gehad. Dus ... zal deze vouwtechniek voorlopig behouden blijven. Deze techniek heb ik nog kunnen aanleren door een tip van Gerrie Hilverda (lid van rc-parachute.nl), dank hiervoor.

Al bij al, steeds in de buurt van de spot kunnen landen. Komt nog goed ... blijven oefenen zou ik zeggen.

Er is een filmje op YouTube gepost van een drop van vandaag.

 

Maagdensprong

Vandaag ging ons Mathilde zich wagen aan haar maagdensprong. Deze was goed verlopen. Daarna heeft ze nog 3 sprongen gemaakt. ‘k Ben blij met deze pop. Een vrouw die eens reageert zoals ik wil … zeldzaam dezer tijden ?.
Timmy zijn Pichler XL had de eer om onze queen naar boven te brengen.
Bij de derde sprong wilde ze gaan paaldansen en hing ze te bengelen aan de mast van onze windzak.
Allé … zij zal het volgend seizoen ingezet worden op de komende wedstrijden met hopelijk een zeer goed resultaat en tussendoor misschien een bekertje mee naar huis brengen.

Van de derde spong werd een filmpje op YouTube geplaatst.

RC Parachutist MathildeRC Parachutist MathildeRC Parachutist Mathilde