Parachutespringen met poppen

Omroep Flevoland:

Relaxed maar bloedfanatiek sturen ze hun poppen naar de middenstip. Tenminste, dat is de bedoeling. Door de stevige wind landen sommige poppen in een omgeploegde akker verderop, of zelfs snoeihard tegen een gebouw. De deelnemers aan de eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap RC Parachutespringen in Almere hebben niet het beste vliegweer, maar dat mag de pret niet drukken.  RC Parachutespringen lijkt op parachutespringen, maar dan met houten poppen van ongeveer 2 kilo. Een modelvliegtuigje laat een aantal poppen met een parachute eraan vanaf een paar honderd meter hoogte vallen. De poppen worden vanaf de grond bestuurd. Het doel is om zo precies mogelijk op een grote middenstip te landen. Wie het minste strafpunten heeft wint. RC Parachutespringen is een kleine sport die door ongeveer 25 mensen in wedstrijdverband beoefend wordt. In Almere waren er ongeveer 14 deelnemers, die ieder vier parachutesprongen kregen. De komende maanden zijn er door het hele land nog een aantal NK-wedstrijden.
Parachutespringen met poppen

RC-Skydiving European Para Trophy Langenthal

Het Europees kampioenschap rc parachutespringen werd in 2016 in Zwitserland gesprongen ...

RC-Skydiving European Para Trophy Langenthal

TV OOST op bezoek bij Pegasus RC Vliegclub VZW

TV OOST - 18/10/2018
Katja Retsin kwam langs bij Pegasus RC Vliegclub uit Beveren.

TV OOST op bezoek bij Pegasus RC Vliegclub VZW

Parachutisten landen massaal in Someren

SIRIS TV - 31/08/2014

Op zondag 31 augustus vond op het veld van modelvliegclub De Valken aan de Smulderslaan in Someren-Heide een wedstrijd plaats, meetellend voor het Nederlands kampioenschap parachute-precisiespringen.

Para-poppen moeten binnen een cirkel van tien meter doorsnee landen en dan met de voeten eerst. Dat alles was heus niet zo gemakkelijk.

Het droppen van de parachutisten gebeurde met grote modelvliegtuigen, want zo’n parapop weegt ongeveer 1,5 kilogram. Ieder vliegtuig nam er bij elke dropping twee mee.

Het team van De Valken Someren, met ereplaatsen voor Gerard Engelen, Roy van de Kerkhof en Tim Hilverda, heeft het goed gedaan.

De uitslag: 1. Erick van der Loo, 2. Gerard Engelen, 3. Roy van de Kerkhof, 4. Pieter Visser, 5. Geert Wouters, 6. Tim Hilverda, 7. Nelly van der Loo, 8. Wim Sanders, 9. Arjan van Oosten, 10. Saskia Visser, 11. Jan Swaanen, 12. Theo Vaessen, 13. Raymond Fraters, 14. Stefan Eilander, 15. Max van Oosten, 16. Annet Meijer, 17. Jacco Lukkien, 18. Bennie Oldenhave, 19 ex aequo Sjaak Frater en Teun Wijlaars, 21 ex aequo. Simon Bos en Dory Engelen, 23. Anne Wijlaars, 24. Henriëtte van Oosten.

Parachutisten landen massaal in Someren