Europees kampioenschap Langenthal (Zwitserland)

Freifaller Euro 2019Intussen twee wedstrijden gesprongen in Nederland toen we hoorden van een Europees kampioenschap in Langenthal te Zwitserland op 12, 13 en 14 juli 2019.
“Gaan we eens zot doen en ons ook aanmelden voor deelname aan deze wedstrijd”? Timmy zag deze uitdaging wel zitten en ik (Ronny) kon hem toch niet alleen laten optrekken naar Zwitserland … dus 2 Belgen aanwezig en zo werd dan ook de Belgische vlag gehesen tussen de Zwitserse, Duitse, Nederlands en de Tsjechische.

Daar ter plaatse konden we onze Nederlandse kennissen ontmoeten die ons ingeleid hebben in het para gebeuren. Nogmaals dank daarvoor. Totaal namen 52 rc-paraspringers deel aan deze fantastische wedstrijd.

In het totaal zouden we elk 8 sprongen mogen maken verdeeld over 3 dagen.
Even een kleine berekening: 8 x 52 deelnemers = 416 sprongen dit weekend, hier zijn dan de jokersprongen nog niet bijgerekend.
Dat wordt springen en vooral naar de concurrentie loeren hoe zij hun parachute vouwen en hoe ze hun pop naar de middenstip sturen. Stelen met de ogen was onze boodschap voor deze 3 daagse.
Veel verschillende vouwtechnieken mogen aanschouwen. Het is blijkbaar niet omdat je een heel ervaren springer bent dat je bij het openen van de parachute niet in een twist geraakt of de chute zelfs weigert te openen met een plof als gevolg.

Bij de laatste sprong werd er gestreden tussen de finalisten Werner Born (Zwitserland) en Roland Schuler (Duitsland). Tijdens deze laatste drop werd het muisstil en kon je een speld horen vallen. Uiteindelijk werd de eerste plaats ingenomen door Roland Schuler, wat een ontlading daarna, geweldig om mee te maken.

Dit werd wederom een leuke ervaring voor ons in het hele rc-paragebeuren ... gezellige sfeer ... een organisatie om U tegen te zeggen ... en weeral vele tips mogen ontvangen om onze sprongen te kunnen bijsturen.

Dank aan de hele organisatie om deze meisterschaft op poten gezet te hebben ... alles was TIP-TOP in orde!

Er werden mooie pictures geschoten op deze wedstrijd ...

Europees Kampioenschap 2019